Webkamera – ročný záznam

Dávnejšie som pridával článok o prvom ročnom timelapse – yearlapse z Banskej Štiavnice. Ten vznikol prevádzkou a ukladaním údajov z vlastnej webkamery a následným spracovaním.

https://www.dkubinsky.sk/clanok/rocny-timelapse-yearlapse

8.11.2018 bola umiestnená v tejto lokalite druhá webkamera, ktorá v priebehu 12 mesiacov zberala údaje (snímky). Za uvedené obdobie vzniklo celkovo 108 313 snímok s dátovou veľkosťou 51,2 GB. Samozrejme tieto čísla naďalej rastú a sú platné k dátumu zverejnenia blogu.

Pokiaľ by niekto mal záujem vyskúšať si tvorbu ročného timelapsu a nechce sa mu čakať rok na údaje, stačí ma kontaktovať. Viem poskytnúť originálne snímky a na nich sa dá nacvičiť ďalší technický postup spracovania až do finálnej podoby – videa. Ide o údaje z prevádzky web kamery so všetkými druhmi problémov (zlé počasie, pavučina pred kamerou, dažďové kvapky na skle, drobný posun záberu vplyvom poveternostných podmienok atď...), ktoré reálna prevádzka prináša. Takýmto spôsobom je možné s reálnymi údajmi prejsť celý proces tvorby ročného timelapsu a aj na základe dosiahnutých výsledkov sa možno ľahšie rozhodnete, či táto technika fotografovania pre vás bude, alebo nie.

V prípade, že hľadáte spracovateľa/dodávateľa takéhoto druhu videa, ktoré bude dokumentovať napríklad napredovanie výstavby budovy, úpravy terénu, alebo inú výstavbu budem rád, keď mi napíšete.

Pohľad na Banskú Štiavnicu v zime

Pohľad na Banskú Štiavnicu v zime

Pohľad na Banskú Štiavnicu v lete

Pohľad na Banskú Štiavnicu v lete

https://www.virtualna-banska-stiavnica.sk/virtualna-stiavnica/webkamera/2

Pridať komentár k článku